Çatalca ne zaman ilçe ve belediye oldu?

İstanbul’un en batısında yer alan Çatalca ilçesi, geniş arazileri ve düşük nüfusu ile dikkat çekiyor. Son yıllarda ilgi çeken Çatalca ilçesi ne zaman ilçe ve belediye oldu? Çatalca’nın belediye olması ve isminin kökeni hakkında bilmek isteyebileceğiniz her şeyi burada bulabilirsiniz.

İstanbul’un eski ilçelerinden Çatalca ilçesi, verimli arazileriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Çok sayıda boş alanı ve düşük nüfusu ile dikkat çeken Çatalca ne zaman ilçe ve belediye oldu? Çatalca’nın ne zaman kurulduğu ile ilgili bilmeniz gereken bilgileri burada bulabilirsiniz.

Çatalca, 1924 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün aldığı karar ile il olarak ilan edildi. Çatalca daha sonra, 1926’da tekrar ilçe olarak ilan edilerek İstanbul iline bağlandı.

Çatalca ne zaman ilçe oldu?

Çatalca ili, 26 Haziran 1926 tarihinde çıkarılan kanun ile ilçe yapılarak İstanbul iline bağlandı. Çatalca, o tarihten beri İstanbul’un bir ilçesidir.

Çatalca’nın kurulu olduğu bölgede antik çağlarda Trak halkı yaşardı. Bölgede Ergiske adlı koloni yaşardı. Bizans zamanında bölgeye Metris adı verildi. Osmanlı Rumları tarafından bölge için Hanice adı kullanıldı. Çatal dağının etrafına kurulan şehre, ilçe ilan edilirken Çatalca ismi verildi.