Beykoz İstanbul’un hangi yakasında?

Beykoz’un hangi yakada olduğunu merak ediyorsanız, burada cevabını bulabilirsiniz. Beykoz’un hangi yakada olduğunu detaylı olarak açıklıyoruz. Beykoz, İstanbul’un bir ilçesidir ve Beykoz ilçesi, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan bir ilçedir.

Anadolu Yakası’nda konumlanan bir ilçe olan Beykoz, ülkenin Asya tarafındadır. Anadolu Yakası, Asya tarafında yer aldığı için Beykoz da Asya yakasında bulunur. Asya tarafı, doğru bir ifade ile söylemek gerekirse Kocaeli’ye yakın olan taraftır. Avrupa tarafının tam tersidir. İstanbul Beykoz ne tarafta, Beykoz Asya’da mı, Avrupa’da mı? Tüm bu soruların yanıtı belli oldu.

Beykoz hangi yakada?

Beykoz ilçesi, İstanbul’un doğu tarafı olarak bilinen Asya kıtasında yer alır. İstanbul’un Asya kıtasındaki bölgesi için Anadolu Yakası ismi kullanılır. Beykoz aynı zamanda Üsküdar, Ümraniye ve Şile ilçelerinden sonra gelir. Üsküdar, Beykoz’un güneyindedir. Ümraniye, Beykoz’un doğusundadır. Şile, Beykoz’un Karadeniz topraklarının doğusundadır.

Eğer daha güneyden geliyorsanız, Beykoz’dan önce Üsküdar’ı geçmeniz gerekir. Eğer doğu tarafından geliyorsanız, Ümraniye’yi geçtikten sonra Beykoz’a ulaşabilirsiniz. Eğer Beykoz’a Avrupa Yakasından geliyorsanız, öncelikle FSM’den Üsküdar’a geçmiş olursunuz.

Beykoz hangi kıtada?

Daha iyi anlamanız için tekrar özetlemek istiyorum. İstanbul’un Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası olmak üzere iki yakası vardır ve Beykoz Anadolu Yakasındadır.

Anadolu Yakası, Asya kıtasındadır, Avrupa Yakası ise Avrupa kıtasındadır. Avrupa Kıtası, ülkenin batısındadır, Asya kıtası ise ülkenin doğusundadır. Güneş doğudan doğar, batıdan batar. Sabah güneşin ilk çıktığı taraf doğu tarafıdır. Artık Beykoz’un hangi yakada olduğu ve Beykoz’un olduğu yakanın hangi kıtada olduğunu tamamen anladığınıza eminim.