Online Oyunlarında Nasıl Kazanabilirsiniz?

Online oyunları eğlenceli olduğu kadar doğru oynandığında kazançlı da olabilir. Örneğin, hemen her gün oyuncuları arasından veya masa oyunlarında binlerce liralık kazanç elde edenler oluyor. Ancak bunu sürekli hale getirmek ve genel toplamda kâra geçmek için uzun vadede bazı stratejiler uygulamanız gerekli. Aksi takdirde kazanıp kaybetmeniz tamamen şansa kalacak ve her oyununda belirli bir oranda kasa avantajı söz konusu olduğundan, uzun vadede kazanç elde etmeniz bir hayli zor olacaktır. Daha kârlı ve doyurucu bir oyun deneyimi için mutlaka uygulamanız gereken 5 stratejiyi sizler için sıraladık.

1. Oynadığınız Oyunu Tanıyın

Hemen her gün onlarca yeni oyunun piyasaya sürüldüğü ve birçok farklı oyun kategorisinin bulunduğu, söz konusu olduğu online piyasasında, hiçbir oyunun kuralları bir diğerine benzemiyor. Örneğin, makineleri her ne kadar birbirine çok benzese de, bazılarında ödeme çizgisi sayısı farklı olurken, bazılarında bu ödeme çizgileri açılıp kapanabiliyor; veya bazı makinelerinde ana oyundan tamamen farklı bir bonus turu olabiliyor. Rulet veya blackjack gibi masa oyunları söz konusu olduğunda ise, her oyunun tamamen kendine has kuralları bulunuyor. Dolayısıyla, herhangi bir oyunu gerçek parayla oynamadan önce, söz konusu oyunu tanımalı ve kuralları tam olarak bildiğinizden emin olmalısınız. Bunun için online hemen hepsi tarafından sunulan harika bir seçenek var: Demo oyunlar. Gerçek parayla oynamayı düşündüğünüz oyunun demo versiyonunu sanal para ile oynayarak cebinizden tek kuruş çıkmadan oyunu dilediğiniz kadar oynayabilir, kurallarını ve tüm özelliklerini öğrenebilirsiniz.

2. Bütçe Yönetimi

Herhangi bir online oyun stratejisinin en önemli parçası bütçe yönetimidir. Sonuçta bütçeniz elverdiği süre boyunca oyun oynamaya devam edebilirsiniz. Özellikle online kasa avantajı göz önüne alındığında bütçenin önemi daha iyi görülebilir. Örneğin, bir oyunun ödeme oranı %95 ise, o oyuna tüm yatırılan paranın %95’i geri ödeniyor, %5’i ise kâr olarak kalıyor demektir. Dolayısıyla, oyunda zaman zaman büyük kazançlar elde edenler çıksa da, diğer oyunculardan bazıları da kaybettiğinden, ödeme oranı uzun vadede %95 olarak gerçekleşmektedir. İşte bu yüzden ne kadar uzun süre oynarsanız, büyük kazananlardan biri olma şansınız da o kadar artar. Etkin bir bütçe yönetimi için şu şekilde bir yaklaşım benimseyebilirsiniz: Oyun için ayırdığınız bütçeyi 100’e bölebilir ve her seferinde (Örneğin makinesinde her kolu çevirdiğinizde veya rulette her tur.) bu parçalardan birini kullanabilirsiniz. Böylece en az 100 el oynamayı garantilemiş olur ve elde edebileceğiniz büyük bir kazanç ile kayıplarınızı telafi edebilir veya kâra geçebilirsiniz.

3. Bonus ve Promosyonlardan Yararlanın

Online piyasasında rekabet oldukça serttir ve bu rekabet ortamında online oyuncuları kendilerine çekmek için birbirinden kazançlı bonus teklifleri sunuyor. Bu fırsatlar sayesinde hesabınıza yatırdığınız parayı daha oyun oynamaya başlamadan birkaç katına katlayabilir ve böylece oyun sürenizi artırarak veya normalde yapabileceğinizden daha büyük yaparak kazanç olasılığınızı ve kâr oranınızı önemli ölçüde artırabilirsiniz. Herhangi bir online aşağıdaki bonuslardan yararlanabilirsiniz:

  • Hoşgeldin/ilk para yatırma bonusları.
  • Para yatırma bonusları.
  • Sadakat programları.
  • Geri iade bonusları.
  • Oyunlara özel bonuslar ve freespinler.
  • Para yatırmasız bonuslar.
  • Arkadaşını getir bonusu.
  • Turnuvalar ve yarışmalar.

 

Bu bonuslar ek kazanç elde etmek için oldukça faydalı olabilir. Ancak bu fırsatların her birisinin belirli şartlarla verildiğini ve özellikle de bonusun çevrim şartını tamamlamadan paranızı çekemeyeceğinizi unutmayın. Bu yüzden herhangi bir bonustan yararlanmadan önce bonusun kurallarını mutlaka okuyun.

4. Duygularınızı Kontrol Altına Alın

Hangi tür online oyunu oynuyor olursanız olun, duygularınıza yenik düşmeniz sizi hedeflerinize ulaşma yolunda ciddi anlamda olumsuz etkileyecektir. Bu yüzden özellikle ardı ardına birkaç el kaybettikten veya tek bir elde büyük miktarda para kaybettikten sonra, alkol etkisindeyken veya duygusal olarak kötü bir durumdayken oyun oynamamak daha akıllıca bir karar olacaktır. Şimdi farklı tür oyunlarda duygularınızın sizi nasıl etkileyebileceğini göstermek amacıyla iki örnek verelim. Örneğin, tamamen şansa dayalı olan oyunlarında birkaç el üst üste kaybettikten sonra, uğradığınız zararı telafi etmek için normalden büyük yapmanız durumunda bakiyenizi göz açıp kapayıncaya kadar eritebilirsiniz. Öte yandan, beceriye bağlı blackjack gibi bir oyunda ise, duygusal durumunuzdan dolayı oyuna yeterince konsantre olamayıp kaybetmenize neden olacak yanlış hamleler yapabilirsiniz.

5. Taktikler Geliştirin ve Uygulayın

Oynadığınız oyunun özelliğine göre bir oyun planınızın olması sizi rastgele yapmaktan kurtaracak ve yaptığınız sonucuna göre gerekli aksiyonları almanızı sağlayacaktır. Her ne kadar beceriye dayalı oyunlara kıyasla makineleri gibi şans oyunlarında taktik ve stratejiler çok işe yaramıyormuş gibi görünse de, şans oyunlarında da belirli bir yaklaşımınızın olması sizi başarıya götürecektir. Örnek olarak, blackjack oyununda birçok oyuncunun kullandığı optimum strateji çizelgesini verebiliriz. Ortadaki kağıda ve elinizdeki kağıtlara göre kazanma şansınızı maksimize etmek için yapmanız gereken hamlenin gösterildiği bu çizelge sayesinde her seferinde içgüdünüze veya şansınıza güvenmek zorunda kalmaz ve her seferinde matematiksel olarak doğru tercihi yaparsınız. Rulet oyununda ise 1’e 2 veren (kırmızı/siyah, tek/çift gibi) KaravanBet casino Martingale stratejisini kullanarak bütçenizi etkin bir şekilde yönetebilir ve kayıplarınızı telafi ederken kâra geçebilirsiniz.

Bu yazımızda, türü ne olursa ve nerede oynuyor olursanız olun oyunlarında başarıya ulaşmanızı sağlayacak 5 temel stratejiyi sıraladık. Uzun vadeli bir planınız varsa, online oyunlarından gelir elde etme olasılığınızın oldukça yüksek olduğunu unutmayın.