İstanbul hava kalitesi indeksi

İstanbul hava kalite indeksini takip etmek için çeşitli yollar vardır. Bunlar arasında uygulamalar, veri tabanları, internet siteleri ve çeşitli hava gözlem merkezlerinin açıkladığı veriler dahildir. Burada, İstanbul hava kalitesi indeksi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

İBB Hava Kalitesi

İBB Hava Kalitesi

İstanbul’daki hava gözlem istasyonlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) hava kalite izleme sayfasından görebilirsiniz. Her hava gözlem istasyonu ilçe olarak belirtilmiş ve saat başı yapılan ölçümleri gösterir. Ayrıca her ölçüm istasyonundan haftalık verileri ve faydalı grafikleri elde edebilirsiniz.

Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı

Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sunduğu hava kalitesi izleme ağı ile İstanbul’un bazı ilçelerindeki hava kalitesini görebilirsiniz. İBB’ninkine göre daha az istasyon vardır, ancak bilgileri kontrol etmek için faydalıdır.

AccuWeather

AccuWeather hava kalite

AccuWeather hava durumu servisi tarafından sunulan hava kalitesi bilgileri sayesinde hava kalitesini daha faydalı tablolarla gözlemleyebilirsiniz. Böylece hava kalitesinin haritaya yayılışını renklerle izleyebilirsiniz.

aqicn

aqicn hava kalite

aqicn internet sitesi, dünyanın her yerindeki hava istasyonlarından alınan hava kalitesi bilgilerini sunar. İstanbul ile ilgili izleme bilgilerini gözlemleyerek daha fazla geçmiş istatistiğine ulaşabilirsiniz ve daha fazla geçmiş yıllarla ilgili karşılaştırmalar yapabilirsiniz.