Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi nerede, nasıl gidilir?

Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hangi İETT otobüs geçer, hangi Metro veya Marmaray durakta inmek gerekir gibi akıllı ulaşım bilgileri ile çalışma saatleri ve telefon numarası.

Adres ve İletişim

Hangi Durakta?

Hakkında bilgiler

Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Üsküdar'ın Selimiye Mahallesi'nde yer alan bir lisedir.

1959'da Haydarpaşa Sanat Enstitüsü adıyla lise eğitimine başlayan okul, başlangıçta sadece erkek öğrencilere eğitim vermekte iken 1966'dan itibaren kız öğrencilere de eğitim vermeye başlamıştır. 1974'den itibaren okul isimleri farklı isimlerle değiştirilmiş ve son olarak günümüzde kullanılan Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ismini almıştır.

Toplam 44 dönüm arazide 60 bin metrekare kapalı alanda dokuz bina, 16 blok, 48 atölye, 16 laboratuvar, altı fen (fizik, kimya, biyoloji) laboratuvarı bir spor salonu, bir kütüphane, bir tenis kortu, halı saha, 460 ve 60 kişilik iki konferans salonu ile eğitim öğretime devam etmektedir. Okulda toplam 106 şube, altı müdür yardımcısı, 256 öğretmen, 3 bin öğrenci, 77 derslik bulunmaktadır.

Yol Tarifi - Nasıl Gidilir?

Aşağıdaki yol tariflerinden birini kullanarak kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz:

  1. Marmaray ve metro ile Ayrılık Çeşmesi durağında inerek ulaşabilirsiniz. Durakta indikten sonra AVM’nin karşı tarafındaki yola çıkın ve Dr. Eyüp Aksoy Caddesi’nden yürüyerek ulaşabilirsiniz.
  2. Avrupa Yakası’ndan vapur ile gitmek isterseniz, Kadıköy Rıhtım’daki vapur iskelerine giden vapurlara binebilirsiniz. Kadıköy-Kabataş iskelesini ve Turyol Kabataş-Eminönü iskelesini kullanabilirsiniz.
  3. Anadolu Yakası’ndan en iyi ulaşım yolu Marmaray veya metro kullanmaktır. Otobüs ile gitmek isterseniz, D-100’den giden 130Ş ve 16KH ile direkt olarak ulaşabilirsiniz.