İBB’nin yeni doğan bebek yardımı nasıl alınır?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni doğum yapan annelere yeni doğan bebek yardımı yapıyor. Yeni doğum yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı annelere, bebeklerinin ilk 4 aylık ihtiyaçlarını karşılayacak bir yardım veriliyor. Peki İBB’nin yeni doğan bebek yardımı nasıl alınır?

İBB’nin 2021 yılında başlattığı Yenidoğan Destek Paketi ile dar gelirli ailelerin bebeklerinin ilk 4 aylık masrafları belediye tarafından karşılanıyor. Annelere yönelik ücretsiz ulaşım sağlayan Anne Kart projesi ile taktir toplayan İBB, yeni doğan paketi ile de sosyal devlet konusunda öncü olduğunu gösteriyor.

İBB yeni doğan bebek yardımı başvuru

İBB’nin Yenidoğan Destek Paketi’ne başvuru yapmak için İstanbul Senin uygulamasını veya Sosyal ve Ekonomik Destek Programı (SEDEP) internet adresini (İBB sosyal yardım) kullanabilirsiniz.

İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma ile yeni doğum yapan annenin tüm ihtiyacı bir pakette toplandı ve Yenidoğan Destek Paketi olarak sunulmaya başlandı.

İBB yeni doğan yardımı paket içeriği

Pakette yeni doğan bir bebeğin ilk 4 aylık ihtiyaçlarını karşılayacak kadar malzeme mevcut. Bunlar; bebek park yatak, bebek çantası, hastane çıkışı zıbın takımı, 2’li biberon, alt açma örtüsü, dijital ateş ölçer, saç ve bakım şampuanı bakım yağı, 124’lü bebek bezi, 12 paket 72’li ıslak mendil, bebek reflü yatağı, 6’li bebek bakım seti (tarak, tırnak törpüsü, tırnak makası, banyo süngeri, burun aspiratörü, fırça).

İBB yeni doğan paketi başvuru koşulları

Yardımdan ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen hamile kadınlar yararlanabiliyor. İstanbul’da ikamet eden, 18 yaş ve üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları destek paketine başvuru yapabilir.