İstanbul’da ekmek ne kadar?

İstanbul’da ekmek fiyatı belli oldu. İstanbul’da ekmek ne kadar diye merak ediyorsanız, güncel ekmek fiyatını öğrenmek için doğru yerdesiniz.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından açıklanan ekmek fiyatlarına göre, İstanbul’da 200 gram ekmek 8 TL oldu. İTO ayrıca 1 kilogram ekmek fiyatını 40 TL olarak açıkladı.

İstanbul’da İTO’ya bağlı olarak faaliyet gösteren fırınlarda ekmek fiyatlarına en son 10 Kasım’da zam geldi. Daha önce 6,50 TL’ye satılan 200 gram ekmeğin fiyatı 8 TL oldu.

İstanbul ekmek fiyatı belirlenmesi amacıyla İTO’nun kasım ayı meclis toplantısında oylama yapıldı. Oylama sonucunda, İstanbul’da “1 kilogram ekmek fiyatı azami 40 TL’yi geçmemek kaydıyla 200 gram ekmek için 8 TL olacak” şeklinde hazırlanan Azami Ekmek Fiyat Tarifesi kabul edildi.

Ekmek fiyatlarında artışa kötü hasat sezonunun, savaşlar nedeniyle kesintiye uğrayan tedarik zincirlerinin, artan enerji ve hammadde fiyatlarının, döviz kurlarındaki yükselmenin, yüksek işçilik ve üretim maliyetlerinin neden olduğunu belirtildi.