İstanbul – Erzurum arası kaç kilometre?

İstanbul ile Erzurum arası kaç kilometre olduğunu merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu yazıda İstanbul – Erzurum arası kara yoluyla kaç kilometre olduğunu en doğru şekilde size söylüyoruz.

İstanbul’dan Erzurum’a veya Erzurum’tan İstanbul’a gitmeye hazırlananlar için en önemli soru, yolun kaç kilometre olduğudur. Böylece yolculuğun kaç saat süreceğini ve ne kadar yakıt harcayacağını hesaplayabilir. Sadece özel araba sahipleri için değil, aynı zamanda otobüsle yolculuk yapanlar için de uzaklığın ne kadar olduğu önemlidir.

İstanbul – Erzurum arası uzaklık ve mesafe hesabı

İstanbul Valiliği ile Erzurum Valiliği arasındaki 1228 kilometre yol vardır. Yolculuk E-80 otoyolundan yapılmış olup Pendik’te O-7 Kuzey Marmara otoyoluna geçilmiştir. Sakarya’dan itibaren tekrar E-80 Anadolu Otoyolu kullanılmıştır. Kuzey Marmara Otoyoluna girmek yerine Gebze’ye kadar devam edip Anadolu Otoyolu ile gidebilirsiniz. Bu durumda yolculuk 1233 kilometre sürer.

Otobüsle yolculuk durumunda Harem otogarı ile Erzurum garı arasında 1225 kilometre, Esenler Otogarı ile Erzurum garı arasında 1250 kilometre, Alibeyköy’deki cep otogarları ile Erzurum garı arasında 1236 kilometre, Dudullu’daki otogarlar ile Erzurum garı arasında 1203 kilometre, Samandıra Otogarı ile Erzurum garı arasında 1198 kilometre yol vardır.

İstanbul – Erzurum arası yolculuk kaç saat sürer?

Özel otomobille yolculuk, İstanbul’dan kalkış noktanıza göre 16 saat ile 16 saat arasında sürebilir.

Otobüsle yolculuk; Esenler’den 19 saat 40 dakika, Alibeyköy’den 19 saat 15 dakika, Dudullu’dan 18 saat, Samandıra’dan 17 saat 40 dakika sürer. Otobüsün trafikte takılması durumunda süreler 30 dakika – 1 saat fazla olabilir.