Marmaray ile Gebze’ye nasıl gidilir?

Marmaray trenleri Halkalı ile Gebze arasında gider. Halkalı’dan Gebze’ye kadar İstanbul’dan Kocaeli’ye kadar seyehat etmek mümkündür. Ancak her Marmaray treni ile Gebze’ye gidilmez. Çünkü tüm trenler Gebze’ye gitmiyor. Peki Marmaray ile Gebze’ye nasıl gidilir? Bu kılavuzda, Marmaray ile Gebze’ye nasıl gidebileceğinizi anlatacağız.

Halkalı – Gebze arasında 15 dakikada bir sefer gerçekleştirilirken, Ataköy – Pendik arasında 8 dakikada bir sefer gerçekleştirilir. Bu nedenle, genellikle duraklardan geçen her üç trenden biri Gebze’ye gidiyor olacaktır. Doğru trene binmek için anonsları, ekran bilgilerini ve trenlerin önündeki tabelaları takip etmelisiniz.

Ancak Gebze trenleri çok kalabalık olduğu için Pendik’e kadar Ataköy – Pendik treni ile gidip Pendik’te trenden inip Gebze trenine binebilirsiniz. Bu durumda, duraktan çıkmadığınız için ekstra ücret ödemenize gerek olmaz.

Gebze – Halkalı treni ayrıca, Ataköy – Pendik treninin gitmediği şu istasyonlara da gider: Kaynarca, Tersane, Güzelyalı, Aydıntepe, İçmeler, Tuzla, Çayırova, Fatih, Osmangazi, Darıca, Gebze. Sadece Asya yakasındaki duraklardan bahsedilmiştir.