Mauro Icardi kimdir, nerelidir?

Mauro Icardi, günümüz futbol dünyasının en dikkat çekici figürlerinden biridir. Aslen Arjantinli olan yıldız futbolcu, PSG kariyerini noktaladıktan sonra Galatasaray’a transfer olduktan sonra gösterdiği performansla beğeni topladı. Burada, Mauro Icardi hakkında öğrenmek isteyeceğiniz her şeyi bulabilirsiniz.

Galatasaray’da sergilediği performansla Türkiye’de de adından sıkça söz ettiren Icardi, gerek gol istatistikleri gerekse karizmatik duruşuyla futbolseverlerin hafızalarında yer edinmiştir.

Icardi’nin kişisel hayatı da futbol kariyeri kadar renkli ve tartışmalıdır. Wanda Nara ile olan ilişkisi, özellikle Nara’nın eski eşi ve Icardi’nin eski takım arkadaşı Maxi Lopez ile olan ilişkisinin sona ermesinin ardından gündeme gelmiştir. Icardi ve Nara’nın evliliği, futbol dünyasında ve sosyal medyada geniş yankı bulmuş, çiftin iki kız çocuğu olmuştur.

Icardi’nin futbol kariyeri

19 Şubat 1993 tarihinde Arjantin’in Rosario şehrinde doğan Icardi, futbola Vecindario’nun altyapısında başlamış ve daha sonra Barcelona’nın ünlü altyapısı La Masia’da eğitim almıştır.

Profesyonel kariyerine Sampdoria’da başlayan Icardi, buradaki performansıyla Inter Milan’a transfer olmuş ve İtalyan futbolunun en önemli golcülerinden biri haline gelmiştir. Inter Milan’da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Icardi, Paris Saint-Germain ve ardından Galatasaray formaları giymiştir.

Futbol yeteneği, skandalı andıran kişisel hayatı ve medyatik kişiliğiyle Mauro Icardi, hem saha içinde hem de saha dışında sürekli ilgi odağı olmayı başarmış bir sporcu olarak futbol tarihindeki yerini almıştır.