Rahmi Koç kimdir, nerelidir?

Rahmi Koç, Türkiye’nin en tanınmış iş insanlarından biridir ve Koç Holding’in onursal başkanı olarak bilinir. Burada, Rahmi Koç hakkında öğrenmek isteyeceğiniz her şeyi bulabilirsiniz.

9 Ekim 1930’da Ankara’da doğan Rahmi Koç, Vehbi Koç’un ikinci çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Eğitimine Ankara’da başlayan Rahmi Koç, daha sonra İstanbul’daki prestijli Robert Koleji’nden mezun olmuştur. Yükseköğrenimini ise Amerika Birleşik Devletleri’nde, Johns Hopkins Üniversitesi’nde tamamlamıştır.

Kariyerine 1958 yılında Otokoç şirketinde başlayan Rahmi Koç, Koç Topluluğu’nda çeşitli kademelerde görev alarak ailesinin işlerini büyütmüştür. 1964 yılında Koç Holding’in genel koordinatörü olarak atandı ve 1984 yılında babası Vehbi Koç’tan holdingin yönetim kurulu başkanlığını devraldı. Rahmi Koç, 2003 yılında emekli olana kadar bu görevi sürdürmüştür ve ardından yerini oğlu Mustafa Koç’a bırakmıştır.

Rahmi Koç, iş dünyasındaki başarılarının yanı sıra, 2004 yılında başladığı ve yaklaşık iki yıl süren bir dünya turuyla da tanınır. Nazenin IV yelkenlisiyle gerçekleştirdiği bu tur sırasında 28.250 deniz mili kat ederek, birçok ülkeyi ziyaret etmiştir.

Ayrıca, Rahmi Koç’un eğitime ve topluma katkıları da göz ardı edilemez. Birçok üniversiteden fahri doktora unvanlarına layık görülen Koç, aynı zamanda Vehbi Koç Vakfı’nın kuruluş sürecinde de aktif rol almıştır. Koleksiyonerlik tutkusuyla da bilinen Rahmi Koç, özel bir müze olan Rahmi M. Koç Müzesi’ni kurarak, tarihi ve kültürel mirasa katkıda bulunmuştur.