Serhat Akın kimdir, nerelidir?

Serhat Akın, Türk futbolunun yetiştirdiği önemli isimlerden biridir. Fenerbahçe ve milli takımın eski yıldızı Serhat Akın şu sırada futbol yorumcusu olarak görev yapmaktadır.

5 Haziran 1981’de Almanya’nın Bretten şehrinde doğan Serhat Akın, aslen Erzincanlıdır ve futbola 10 yaşında Almanya’nın Karlsruher SC takımının altyapısında başlamıştır.

Türkiye’de ise en çok Fenerbahçe formasıyla tanınmıştır. 2000 yılında Fenerbahçe’ye transfer olan Akın, burada gösterdiği performansla millî takıma kadar yükselmiştir ve “Kadıköy Boğası” lakabıyla anılmıştır.

Fenerbahçe’de geçirdiği 5 sezon boyunca 154 resmi maça çıkıp 49 gol atan Serhat Akın, takımının 3 şampiyonluk yaşamasına katkıda bulunmuştur.

Daha sonra Futbol kariyerine Avrupa’da devam eden Akın, RSC Anderlecht, 1. FC Köln ve Kocaelispor gibi takımlarda da forma giymiştir.

Aktif futbol hayatını sonlandırdıktan sonra 2017 yılında popüler bir yarışma programı olan Survivor’a katılarak televizyon ekranlarına gelmiştir.

Serhat Akın, saha içindeki hırsı, gol yeteneği ve liderlik özellikleriyle tanınmış ve Türk futboluna önemli katkılarda bulunmuştur.

Futbolu bıraktıktan sonra da spor dünyasında aktif olarak kalmaya devam etmiş ve genç futbolculara mentorluk yapmıştır.