Karısına çikolata almak isteyen adamın hikayesi

Eşiyle tartıştıktan sonra evden çıkarak sahile doğru yürümeye başlayan adamın hikayesi çok paylaşılıyor. Peki karısına çikolata almak isteyen adam kim? İşte herkesin merak ettiği ve paylaştığı o hikaye…

Eşiyle son tartışması bardağı taşıran nokta oldu ve hava almak için sahile inmeye karar verdi. Sahile doğru yürürken eşine çikolata almak isteyen fakat cebinde parası olmayan bir adamla karşılaştı. Adamın hikayesini dinledi, ona yardım etmekle kalmadı, aynı zamanda evlilikte mutluluğun sırrını da öğrendi.

Sahile doğru yürürken yorulup dinlenmek için oturduğu bankta yanına gelen adamın kendisinden ekmek parası istemediğini, sadece eşine çikolata almak istediğini duyunca şaşırdı. Adam, o gün iş bulamadığını ve cebinde beş kuruş parası olmadığını söyledi.

Bugün eşinin doğum günü olduğunu ve her yıl ona çikolata aldığını anlattı. Adamın eşine otuz yıldır aynı sevgiyle bağlı olduğunu ve onu küçük kız gibi sevdiğini öğrendi. Altı yıllık evli olduğunu ve eşiyle sürekli tartıştığını anlattı. Evinde, arabasında, işinde her şeyin olduğunu ama mutlu olmadığını söyledi.

Adam ise ona evlilikte mutluluğun sırrının para ya da mal mülk olmadığını, kadının içindeki küçük kızı sevmek ve mutlu etmek olduğunu söyledi. Kadınların beğenilmek, ilgi görmek, güzel olduklarını duymak, prenses gibi davranılmak istediklerini anlattı. Ayrıca kadına değerli olduğunu hissettirmenin ve onu asla aldatmamanın önemine vurgu yaptı.

Adamın tavsiyelerini denemeye karar verdi. Ona pastaneden çikolatalı pasta alarak yardım etti. Sonra da manavdan eşinin sevdiği meyveleri aldı. Eve geldiğinde eşiyle barıştı. Ona dünyanın en güzel ve en tatlı kadını olduğunu söyledi. Yere diz çökerek ondan özür diledi. Eşi de onu affetti ve küçük kız gibi sevindi. Ondan sonra her şey çok güzel oldu ve hayatına daha mutlu bir şekilde devam etti.