Ümit Özat kimdir, nerelidir?

Ümit Özat, Türk futbolunun önemli isimlerinden biridir. Fenerbahçe ile efsaneleşen Özat, defans mevkiinde görev yapmış eski bir millî futbolcu ve şu anda teknik direktörlük yapmaktadır.

30 Ekim 1976’da Ankara’da doğdu. Futbol kariyerine Gençlerbirliği’nin altyapısında başlayan Özat, burada gösterdiği başarılı performansla A takıma yükseldi ve 1995-2000 yılları arasında bu takımın formasını giydi.

Daha sonra Bursaspor ve Fenerbahçe gibi önemli Türk kulüplerinde oynayan Özat, Fenerbahçe’de özellikle sol bek pozisyonunda önemli başarılar elde etti.

Özat, millî takım düzeyinde de Türkiye’yi temsil etti ve 53 kez millî formayı terletti.

Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük kariyerine adım atan Özat, Elazığspor ve Gençlerbirliği gibi takımlarda bu görevi üstlendi.

2008 yılında Köln takımında oynarken bir maç sırasında dilinin boğazına kaçması sonucu sahada yere yığılan Özat, doktorların hızlı müdahalesiyle hayata döndü.

Sağlık sorunları nedeniyle 2009 yılında futbolu bırakma kararı alan Özat, futbolculuk kariyerinin yanı sıra teknik direktörlük kariyeriyle de Türk futboluna katkıda bulunmaya devam etmektedir.