Ebrar Karakurt kimdir, nerelidir?

Ebrar Karakurt, Türk voleybolunun parlayan yıldızlarından biridir. Burada, Ebrar Karakurt hakkında öğrenmek isteyeceğiniz her şeyi bulabilirsiniz. Ebrar Karakurt hakkında daha fazla bilgi için, biyografisine göz atabilirsiniz.

Ebrar Karakurt’un başarıları ve saha içindeki liderliği, genç sporculara ilham veriyor ve Türk voleybolunun geleceği için umut vaat ediyor. Sahadaki hırsı, azmi ve yeteneğiyle, Karakurt, Türk voleybolunun ve dünya voleybolunun önemli isimlerinden biri olarak anılmaya devam ediyor.

Ebrar Karakurt kimdir?

Ebrar Karakurt, 17 Ocak 2000 tarihinde Balıkesir’de dünyaya geldi. Karakurt, voleybola olan tutkusunu erken yaşlarda keşfetti ve 12 yaşında VakıfBank Spor Kulübü’nde voleybola başladı.

Uzun boylu ve atletik yapısıyla dikkat çeken Karakurt, pasör çaprazı pozisyonunda oynayarak, sahadaki etkileyici performansıyla tanınıyor.

ebrar-karakurt

Ebrar Karakurt’un kulüp kariyeri

Kariyerine genç yaşta başlayan Ebrar Karakurt, VakıfBank altyapısında yetişerek, kulübün genç ve yıldız takımlarında Türkiye şampiyonlukları yaşadı.

A Takım seviyesine yükseldikten sonra, VakıfBank ile birçok ulusal ve uluslararası başarıya imza attı. 2018 yılında A Takım’a yükselen Karakurt, Kulüpler Dünya Şampiyonası ve Türkiye Ligi şampiyonlukları gibi önemli başarılar elde etti.

Karakurt, İtalya’nın Igor Gorgonzola Novara takımında oynadıktan sonra, 2023 yılında Rusya’nın Lokomotiv Kaliningrad takımına transfer olmuştur.

ebrar-karakurt 2

Ebrar Karakurt’un milli takım kariyeri

Ebrar Karakurt, milli takım düzeyinde de Türkiye’yi temsil etmiş ve U23 Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanmıştır. Ayrıca, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası’nda gösterdiği üstün performans ile dikkatleri üzerine çekmiştir.

2023 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi’nde Türkiye ile şampiyonluğa ulaşan Karakurt, uluslararası alanda da adından sıkça söz ettirmiştir.

Ebrar Karakurt, 2024 Paris Olimpiyatlarında Türkiye ile yarı finale ulaşmıştır ve madalya mücadele vermiştir.