İsmail Kartal kimdir, nerelidir?

İsmail Kartal, Türk futbolunun deneyimli isimlerinden biridir. Burada, eski Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal hakkında öğrenmek isteyeceğiniz her şeyi bulabilirsiniz.

İsmail Kartal kimdir?

25 Mayıs 1961 tarihinde İstanbul’un Beykoz ilçesinde doğmuştur.

Futbolculuk döneminde “Arap İsmail” lakabı ile tanınmış, esmer tenli olması nedeniyle bu lakabı almıştır.

Baba tarafından aslen Rize’li olan İsmail Kartal, futbol ve teknik direktörlük kariyeri boyunca edindiği tecrübeleri, genç futbolculara aktarmaya devam etmektedir.

İsmail Kartal’ın futbolculuk kariyeri

İsmail Kartal, futbol yaşantısına Sarıyer’de başlamıştır. Daha sonra Gaziantepspor’a transfer olmuş ve profesyonel futbolculuk kariyerine adım atmıştır.

Futbol kariyeri boyunca Türkiye U21 ve A Milli takım formalarını da giyen İsmail Kartal, özellikle Fenerbahçe’de geçirdiği yıllarla tanınır. 1983 ve 1993 yılları arasında Fenerbahçe’de 235 maçta forma giymiş, takımın unutulmaz oyuncuları arasına adını yazdırmıştır.

İsmail Kartal’ın teknik direktörlük kariyeri

Futbolculuk kariyerinin ardından teknik direktörlük yapmaya başlamış, Fenerbahçe’nin yanı sıra birçok farklı takımı çalıştırmıştır.

Teknik direktörlük kariyerinde de önemli başarılar elde eden İsmail Kartal, Fenerbahçe’yi 2014 sezonunda ve 2022 sezonunun ikinci yarısında çalıştırmış, takımın başarısı için önemli katkılarda bulunmuştur.

2023-2024 sezonunun sonunda Fenerbahçe’nin başında 99 puan toplamasına rağmen 1 puan ile şampiyonluğu kaçıran İsmail Kartal, sona eren sözleşmesinin yenilenmemesi nedeniyle Fenerbahçe’den ayrılmıştır.