Abdullah Kiğılı kimdir, nerelidir?

Abdullah Kiğılı, Kiğılı giyim mağazalarının sahibi olarak Türk iş dünyasının önde gelen isimlerinden biridir ve başarılı bir spor yöneticisi olarak da tanınmaktadır.

20 Nisan 1943’te Malatya’da doğan Kiğılı, Kiğılı giyim mağazaları zincirinin kurucusu ve sahibi olarak bilinir. Ailesi köken olarak Bingöl’ün Kiğı ilçesinden olup, dedesi 1928 yılında Kiğı’dan Malatya’ya göç etmiştir. Kiğılı, dokuz yaşındayken ailesiyle birlikte İstanbul’a taşınmış ve eğitimini İstanbul Erkek Lisesi’nde tamamlamıştır.

İş hayatına genç yaşlarda atılan Kiğılı, 1959 yılında Sultanhamam’da bir kumaş mağazasında çalışmaya başlamış ve 1965 yılında Kiğılı markası ile gömlek ve pantolon üretimine adım atmıştır. 1969 yılında İstiklal Caddesi’nde kendi mağazasını açarak perakende sektörüne giriş yapmıştır.

Abdullah Kiğılı, 1980 yılında ise Kiğılı Konfeksiyon Fabrikası’nı kurarak üretim kapasitesini genişletmiştir. Ürünlerini Türkiye genelinde 300’den fazla bayi aracılığıyla satışa sunmuş ve zamanla uluslararası pazarlara da açılmıştır.

Spor yöneticiliği kariyerine de değinen Kiğılı, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı yapmış ve Fenerbahçe Spor Kulübü’nde başkan vekilliği görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca İstanbulspor, Güreş Federasyonu ve Kayak Federasyonu’nda da yöneticilik yaparak spor dünyasına katkılarını sürdürmüştür.