Şebnem Ferah kimdir, nerelidir?

Şebnem Ferah, Türk rock müziğinin önde gelen isimlerinden biri olarak tanınır. Dillerden düşmeyen popüler şarkıları ile gönülleri fetheden Şebnem Ferah hakkında bilmek isteyebileceğiniz her şeyi burada öğrenebilirsiniz.

Şebnem Ferah kimdir?

12 Nisan 1972’de Yalova’da doğan Şebnem Ferah, müziğe olan ilgisini çok küçük yaşlarda ailesinin de desteğiyle keşfetti. Üsküp’ten Türkiye’ye göç etmiş bir ailenin kızı olan Ferah, müzikle dolu bir evde büyüdü.

Lise eğitimini Bursa Özel Namık Sözeri Lisesinde tamamladıktan sonra, ODTÜ Ekonomi Bölümü’nü kazanarak Ankara’ya yerleşti. Ancak müziğe olan tutkusu onu eğitimini yarıda bırakmaya ve İstanbul’a taşınmaya itti.

Şebnem Ferah kariyeri

Profesyonel müzik kariyerine adım atan Şebnem Ferah, Türkiye’nin ilk kadın rock grubu Volvox’un kurucuları arasında yer aldı. Ardından solo kariyerine odaklanan sanatçı, 1996 yılında “Kadın” adlı ilk solo albümünü yayınladı. Bu albümle birlikte, güçlü sesi ve etkileyici sahne performansıyla kısa sürede geniş bir hayran kitlesine ulaştı. Şebnem Ferah, şarkıcılığının yanı sıra söz yazarı ve besteci olarak da tanınır.

Şebnem Ferah’ın albümleri arasında “Artık Kısa Cümleler Kuruyorum” (1999), “Perdeler” (2001), “Kelimeler Yetse” (2003), “Can Kırıkları” (2005), “10 Mart 2007 İstanbul Konseri” (2007), “Benim Adım Orman” (2009) ve “Od” (2013) gibi başarılı çalışmalar yer alır. Sanatçı, güçlü ve duygusal vokaliyle, Türk rock müziğinin ikonik figürlerinden biri haline gelmiştir.