Metin Alper kimdir, nerelidir?

Metin Alper, İBB’de Zabıta Daire Başkanı olarak görev yapmakta olan, geçmişte Türk polis teşkilatında önemli roller üstlenmiş bir isimdir.

1970 yılında Konya’da doğan Alper, polislik kariyerine 1992 yılında Polis Akademisi’nden mezun olarak başlamıştır. Ardahan’da Özel Harekat Şube Müdür Vekili olarak göreve başlayan Alper, Gaziantep ve Osmaniye’de de Özel Harekat Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur.

Misyon Koruma Sınavını kazanarak Bişkek Büyükelçiliği’nde ataşe olarak görev yapmış, daha sonra Osmaniye ve Sivas’ta çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Birleşmiş Milletler Doğu-Timor misyonunda ve Afganistan-Kabil’de NATO-ISAF misyonunda görev almıştır. Trabzon İl Emniyet Müdürü olarak atanmasının ardından, bir operasyona “Andımız” adını vermesiyle sosyal medyada gündem olmuş ve kısa bir süre içinde Sudan’a ateşe olarak atanmıştır.

metin-alper andimiz

Trabzon’da görev yapmaktayken Sudan’a ateşe olarak atanan Alper, emekliliğe ayrıldıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Daire Başkanı olarak atanmıştır.

Profesyonel kariyeri boyunca birçok önemli görevde bulunan Alper, iyi derecede Rusça ve İngilizce bilmektedir ve evli olup üç çocuk babasıdır.