Esenyurt’ta Sovyet binaları nerede?

Yeşil GYO tarafından Esenyurt’ta inşa edilen İnnovia 4 projesi, Sovyet toplu konutlarına benzediği iddiasıyla sosyal medyanın diline düştü. Projeyle ilgili fotoğraflara vatandaşlardan eleştiri yağmuru geldi.

esenyurt sovyet binalari 1

2019 yılında teslim edilmesi beklenen projede, uzun zamandır tamamlanamadı. İlk başta cazip bir yatırım projesi olarak tanıtılan projede binlerce konut mağduru evlerine kavuşabilmenin hayalini yaşıyor.

İnnovia 4, toplamda 14.000 konutluk İnnovia Projesinin son etabı olarak planlanmış ve Esenyurt’un merkezinde konumlanmıştır. E-5 ve E-6 otoyollarına yakın bir mesafede yer alan proje, aynı zamanda 2019 yılında açılması planlanan Esenyurt Metro istasyonuna yürüme mesafesinde bulunuyor.

esenyurt sovyet binalari 2

Atatürk Havalimanı’na 20 km, 3. havalimanına 22 km uzaklıkta olması ve Kanal İstanbul projesine sadece 2 km mesafede yer alması, İnnovia 4’ü gelecek vadeden bir yatırım olarak öne çıkarıyor.

Proje, 1+1’den 3+1’e kadar farklı daire seçenekleri ile geniş bir yelpazede ihtiyaçlara cevap veriyor. Projenin %97 doluluk oranı ile bölgenin en tercih edilen projelerinden biri olduğu belirtiliyor.