İrfan Değirmenci kimdir, nerelidir?

İrfan Değirmenci, Türk medya sektöründe tanınmış bir haber sunucusu ve gazetecidir.

3 Kasım 1977’de Ankara’da doğan Değirmenci, mesleki kariyerine ATV’de Ali Kırca’nın ekibiyle başlamış ve 2010-2017 yılları arasında Kanal D’de “İrfan Değirmenci ile Günaydın” programını yürütmüştür.

TED Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde eğitim görmüş olan Değirmenci, ayrıca Halk TV’de “İrfan Değirmenci İle Halk Ana Haber” programını sunmuştur.

Değirmenci’nin kariyeri, sadece sunuculukla sınırlı kalmamış, aynı zamanda yazarlık yapmış ve “Bir Uyuyup Uyanalım” ile “Herlanda” adlı kitapları yayımlamıştır.

Ödüllü bir gazeteci olan Değirmenci, 2013 yılında Kristal Ağaç Ödülleri’nde “Yılın Girişimcisi” ve 2014 yılında Magnum Altın Kelebek Ödül Töreni’nde “En İyi Erkek Haber Sunucusu” ödüllerine layık görülmüştür.

Politik alana da adım atan Değirmenci, 2023 yılında Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili adayı olmuş ve bu süreçte Halk TV’deki görevinden ayrılmıştır.

Babası Antalya, Kumlucalı ve annesi Afyonkarahisarlı olan Değirmenci, Türk medya ve siyaset dünyasında etkin bir figür olarak tanınmaktadır.