Mustafa Sandal kimdir, nerelidir?

Mustafa Sandal, Türk pop müziğinin renkli ve başarılı isimlerinden biridir. İlk albümü ‘Suç Bende’ ile büyük bir ticari başarı yakalayan Mustafa Sandal, bu albümle Türkiye’de geniş bir hayran kitlesine ulaşmıştır.

11 Ocak 1970 tarihinde İstanbul’da doğan sanatçı, müzik kariyerine 1990’ların başında adım atmış ve besteci olarak tanınmıştır.

Müzik kariyeri boyunca birçok hit şarkıya imza atan Mustafa Sandal, ‘Aya Benzer’, ‘Araba’ ve ‘İsyankar’ gibi parçalarıyla hem Türkiye’de hem de yurt dışında tanınmıştır. Sony Music ile anlaşma imzalayarak uluslararası müzik piyasasına adım atan sanatçı, müziğini dünya çapında dinleyicilere ulaştırmıştır.

Mustafa Sandal kimdir?

Erzincanlı bir baba ve Adanalı bir annenin oğlu olan Mustafa Sandal, müzik eğitimini ve kariyerini uluslararası alanda sürdürmüş, İsviçre ve ABD’de eğitim almıştır.

Ayrıca İngilizce, İtalyanca ve Fransızca dillerine hakimdir. Sanatçı, pilotluk sertifikasına ve tekne kaptanlığı ehliyetine sahip olmasıyla da bilinir.

Özel hayatıyla da sık sık gündeme gelen Mustafa Sandal, 2008 yılında Boşnak şarkıcı Emina Jahović ile evlenmiş ve bu evlilikten iki oğlu olmuştur.

2018 yılında boşanan çiftin ardından, sanatçı 2022 yılında Melis Sütşurup ile nişanlanmıştır.

Mustafa Sandal, müzik kariyerinin yanı sıra sinema ve televizyon projelerinde de yer almış, reklamlarda oynamış ve milli sporcu kimliğiyle de tanınmıştır.