Sinem Dedetaş kimdir, nerelidir?

Sinem Dedetaş, Üsküdar Belediye Başkanıdır. Burada, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş hakkında bilmek isteyebileceğiniz her şeyi öğrenebilirsiniz.

İstanbul Şehir Hatları A.Ş’nin ilk kadın genel müdürü olma unvanına sahiptir ve bu görevi sırasında birçok yenilikçi projeye imza atmıştır. Ardından CHP’den 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Üsküdar’a aday gösterilmiş ve belediye başkanlığını kazanmayı başarmıştır.

Sinem Dedetaş kimdir?

1981 yılında Eskişehir’de doğan Dedetaş, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Gemi İnşaatı ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölümü’nden lisans derecesini, ardından Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans derecesini tamamlamıştır.

Profesyonel kariyerine ulusal ve uluslararası firmalarda görev alarak başlayan Dedetaş, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak şirketi olan İstanbul Şehir Hatları’nda Genel Müdürlük yapmıştır.

Siyasi kariyerine ise 2019 yılında atılmış ve 2024 yerel seçimlerinde Üsküdar Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Seçim sonuçlarına göre %49.9 oy alarak göreve başlamıştır. Göreve geldiği günden itibaren, özellikle sosyal yardım bütçesinin kullanımı konusunda şeffaflığı ve hesap verebilirliği savunmuştur.

Sinem Dedetaş, aynı zamanda Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Su Yolu Komitesi başkanı olarak da seçilmiş, bu rolüyle uluslararası alanda da tanınmıştır.