Ali Erkazan kimdir, nereli?

Ali Erkazan, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyunculuğu alanlarında uzun yıllar boyunca etkinlik göstermiş bir sanatçıdır.

1 Ocak 1952 tarihinde Samsun’da doğan Erkazan, sanat hayatına Ankara Sanat Tiyatrosu’nda başlamış ve burada 15 yıl süresince çeşitli oyunlarda rol almıştır. Politik Tiyatro’da oyunculuk eğitimi alan Erkazan, Levent Kırca Tiyatrosu’nda da görev yapmıştır.

Erkazan, tiyatro oyunculuğunun yanı sıra 1983 yılından itibaren sinema ve dizi filmlerde de rol alarak kariyerini genişletmiştir. En çok “Sıdıka” dizisindeki “Zekeriya Saka” ve “En Son Babalar Duyar” dizisindeki “Mehmet Usta” rolleriyle tanınmaktadır.

Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD) üyesi olan Erkazan, aynı zamanda birçok dizi ve filmde de yer almıştır. Bunlar arasında “Kurt ve Kuzu”, “Bir Yudum Sevgi”, “Değirmen”, “Şaşıfelek Çıkmazı”, “Aşk Meydan Savaşı”, “Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu”, “Benim Annem Bir Melek”, “Cesaretin Var mı Aşka” ve “Kanunsuz Topraklar” gibi yapımlar bulunmaktadır.

Ali Erkazan, oyunculuk kariyerinin yanı sıra, sanat eğitimi ve tiyatro çalışmalarıyla da genç nesillere ilham kaynağı olmuştur. Türk tiyatrosunun ve ekranlarının deneyimli bir ismi olarak, sanat dünyasına katkılarıyla tanınan Erkazan, oyunculuk sanatını tutkuyla sürdüren bir sanatçı olarak hafızalarda yer etmiştir.