İstanbul – Malatya arası kaç kilometre?

İstanbul ile Malatya arası kaç kilometre olduğunu merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu yazıda İstanbul – Malatya arası kara yoluyla kaç kilometre olduğunu en doğru şekilde size söylüyoruz.

İstanbul’dan Malatya’a veya Malatya’dan İstanbul’a gitmeye hazırlananlar için en önemli soru, yolun kaç kilometre olduğudur. Böylece yolculuğun kaç saat süreceğini ve ne kadar yakıt harcayacağını hesaplayabilir. Sadece özel araba sahipleri için değil, aynı zamanda otobüsle yolculuk yapanlar için de uzaklığın ne kadar olduğu önemlidir.

İstanbul – Malatya arası uzaklık ve mesafe hesabı

İstanbul Valiliği ile Malatya Valiliği arasındaki 1112 kilometre yol vardır ve yolculuk süresi 13 saati bulacaktır. Yolculuk E-80 veya Anadolu Otoyolu üzerinden yapılmış olup Bolu ve Gerede üzerinden geçilmiştir. Yolculuk Ankara’dan sonra Kırşehir üstünden de yapılabilir, Yozgat üstünden de. Her iki güzergahta da aynı sürede gidilir.

Otobüsle yolculuk durumunda Harem otogarı ile Malatya otogarı arasında 1094 kilometre, Esenler Otogarı ile Malatya otogarı arasında 1119 kilometre, Alibeyköy’deki cep otogarları ile Malatya otogarı arasında 1108 kilometre, Dudullu’daki otogarlar ile Malatya otogarı arasında 1088 kilometre, Samandıra Otogarı ile Malatya otogarı arasında 1081 kilometre yol vardır.

İstanbul – Malatya arası yolculuk kaç saat sürer?

Özel otomobille yolculuk, İstanbul’dan kalkış noktanıza göre 13 saat 45 dakika ile 12 saat 30 dakika arasında sürebilir.

Otobüsle yolculuk; Esenler’den 14 saat 45 dakika, Alibeyköy’den 14 saat 25 dakika, Dudullu’dan 13 saat, Samandıra’dan 12 saat 45 dakika sürer. Otobüsün trafikte takılması durumunda süreler 30 dakika fazla olabilir.