İstanbul – Tokat arası kaç kilometre?

İstanbul ile Tokat arası kaç kilometre olduğunu merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu yazıda İstanbul – Tokat arası kara yoluyla kaç kilometre olduğunu en doğru şekilde size söylüyoruz.

İstanbul’dan Tokat’a veya Tokat’dan İstanbul’a gitmeye hazırlananlar için en önemli soru, yolun kaç kilometre olduğudur. Böylece yolculuğun kaç saat süreceğini ve ne kadar yakıt harcayacağını hesaplayabilir. Sadece özel araba sahipleri için değil, aynı zamanda otobüsle yolculuk yapanlar için de uzaklığın ne kadar olduğu önemlidir.

İstanbul – Tokat arası uzaklık ve mesafe hesabı

İstanbul Valiliği ile Tokat Valiliği arasındaki 771 kilometre yol vardır ve yolculuk süresi 10 saat sürmektedir. Yolculuk E-80 veya Anadolu Otoyolu üzerinden yapılmış olup Bolu ve Gerede üzerinden geçilmiştir. Ankara’dan dilerseniz Çankırı üstünden gidin veya Tosya yolundan devam edin, aynı sürede varırsınız.

Otobüsle yolculuk durumunda Harem otogarı ile Tokat otogarı arasında 805 kilometre, Esenler Otogarı ile Tokat otogarı arasında 830 kilometre, Alibeyköy’deki cep otogarları ile Tokat otogarı arasında 819 kilometre, Dudullu’daki otogarlar ile Tokat Valiliği arasında 789 kilometre, Samandıra Otogarı ile Tokat otogarı arasında 782 kilometre yol vardır.

İstanbul – Tokat arası yolculuk kaç saat sürer?

Özel otomobille yolculuk, İstanbul’dan kalkış noktanıza göre 10 saat 45 dakika ile 9 saat 30 dakika arasında sürebilir.

Otobüsle yolculuk; Esenler’den 11 saat 45 dakika, Alibeyköy’den 11 saat 25 dakika, Dudullu’dan 11 saat, Samandıra’dan 10 saat 45 dakika sürer. Otobüsün trafikte takılması durumunda süreler 30 dakika fazla olabilir.