İstanbul – Kastamonu arası kaç kilometre?

İstanbul ile Kastamonu arası kaç kilometre olduğunu merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu yazıda İstanbul – Kastamonu arası kara yoluyla kaç kilometre olduğunu en doğru şekilde size söylüyoruz.

İstanbul’dan Kastamonu’na veya Kastamonu’ndan İstanbul’a gitmeye hazırlananlar için en önemli soru, yolun kaç kilometre olduğudur. Böylece yolculuğun kaç saat süreceğini ve ne kadar yakıt harcayacağını hesaplayabilir. Sadece özel araba sahipleri için değil, aynı zamanda otobüsle yolculuk yapanlar için de uzaklığın ne kadar olduğu önemlidir.

İstanbul – Kastamonu arası uzaklık ve mesafe hesabı

İstanbul Valiliği ile Kastamonu Valiliği arasındaki 513 kilometre yol vardır ve yolculuk süresi yaklaşık olarak 6 saat 30 dakikadır. Yolculuk E-80 veya Anadolu Otoyolu üzerinden yapılmış olup Bolu ve Gerede üzerinden geçilmiştir. Ankara’dan dilerseniz E-80 üzerinden veya Karabük yolundan devam edin, aynı sürede varırsınız.

Otobüsle yolculuk durumunda Harem otogarı ile Kastamonu otogarı arasında 503 kilometre, Esenler Otogarı ile Kastamonu otogarı arasında 528 kilometre, Alibeyköy’deki cep otogarları ile Kastamonu otogarı arasında 511 kilometre, Dudullu’daki otogarlar ile Kastamonu otogarı arasında 480 kilometre, Samandıra Otogarı ile Kastamonu otogarı arasında 473 kilometre yol vardır.

İstanbul – Kastamonu arası yolculuk kaç saat sürer?

Özel otomobille yolculuk, İstanbul’dan kalkış noktanıza göre 7 saat 30 dakika ile 5 saat 30 dakika arasında sürebilir.

Otobüsle yolculuk; Esenler’den 9 saat 30 dakika, Alibeyköy’den 9 saat 10 dakika, Dudullu’dan 8 saat, Samandıra’dan 7 saat sürer. Otobüsün trafikte takılması durumunda süreler 30 dakika fazla olabilir.