İstanbul – Konya arası kaç kilometre?

İstanbul ile Konya arası kaç kilometre olduğunu merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu yazıda İstanbul – Konya arası kara yoluyla kaç kilometre olduğunu en doğru şekilde size söylüyoruz.

İstanbul’dan Konya’a veya Konya’dan İstanbul’a gitmeye hazırlananlar için en önemli soru, yolun kaç kilometre olduğudur. Böylece yolculuğun kaç saat süreceğini ve ne kadar yakıt harcayacağını hesaplayabilir. Sadece özel araba sahipleri için değil, aynı zamanda otobüsle yolculuk yapanlar için de uzaklığın ne kadar olduğu önemlidir.

İstanbul – Konya arası uzaklık ve mesafe hesabı

İstanbul Valiliği ile Konya Valiliği arasındaki 703 kilometre yol vardır ve yolculuk süresi yaklaşık olarak 8 saat 30 dakikadır. Yolculuk E-80 veya Anadolu Otoyolu üzerinden yapılmış olup Bolu ve Gerede üzerinden geçilmiştir. Dilerseniz Bursa üstünden de gidebilirsiniz, ancak hem Ankara hem de Bursa üstünden gitmek aynı mesafe ve süreye denk gelecektir.

Otobüsle yolculuk durumunda Harem otogarı ile Konya otogarı arasında 684 kilometre, Esenler Otogarı ile Konya otogarı arasında 709 kilometre, Alibeyköy’deki cep otogarları ile Konya otogarı arasında 698 kilometre, Dudullu’daki otogarlar ile Konya otogarı arasında 668 kilometre, Samandıra Otogarı ile Konya otogarı arasında 661 kilometre yol vardır.

İstanbul – Konya arası yolculuk kaç saat sürer?

Özel otomobille yolculuk, İstanbul’dan kalkış noktanıza göre 9 saat 30 dakika ile 7 saat 30 dakika arasında sürebilir.

Otobüsle yolculuk; Esenler’den 11 saat 30 dakika, Alibeyköy’den 11 saat, Dudullu’dan 10 saat, Samandıra’dan 7 saat 30 dakika sürer. Otobüsün trafikte takılması durumunda süreler 30 dakika fazla olabilir.